Tapis

De meest voorkomende parketvloer is de tapis vloer. In het Frans betekent tapis niet voor niets tapijt. Het is een vloer die bij u in huis op maat gemaakt wordt. Elke ronding en maatvoering zijn door de ervaren parketleggers van Mondriaan Houten Vloeren in te passen.

Een tapisvloer is een geluidsarme vloer voor de bewoner zelf, de vloer klinkt gedempt. In appartementen zonder akoestische ondervloer kunnen deze vloeren alleen gelegd worden met een speciale 10dB reducerende ondervloer. Nadelen van deze vloer zijn de lange verwerkingstijden en hij is duurder dan andere parketsoorten. Maar ja, het is niet voor niets een vloer op maakt, waar met veel liefde en vakmanschap een vloer wordt gecreƫerd waar men vele jaren, zelfs levenslang van kan genieten.

Tal van patronen en houtsoorten
Tapis vloeren zijn dus vaste vloeren, 6 tot 10 mm dik, 7 tot 18 cm breed, met lengets van 50 tot 250 cm. Ze worden vol verlijmd en gespijkerd op 12 mm spaanplaat, die ook vol verlijmd en gespijkers wordt op, bijvoorbeeld de vlakke zandcementen afwerkvloer. De tapis delen worden vlak geschuurd, gestopt en afgewerkt naar keuze. Bij deze manier van leggen is de werking van het hout bijna nihil. Men kan kiezen uit tal van standaard patronen en houtsoorten, of gewoon zelf een patroon bedenken.

Bent u geĆÆnteresseerd in een tapis vloer? Neem dan contact op!

Tapis